SAD Seulu: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD Seulu: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom

Vašington -- SAD poručile Južnoj Koreji da ne jačaju odnose sa Pjongjangom brže nego što Pjongjang preduzima korake u odustajanju od svog nuklearnog oružja.

Američki sekretar Majk Pompeo je ukazao na zabrinutost Vašingtona da Seul "ide suviše brzo" sa Pjongjangom, prenela je agencija Rojters.

"Stavili smo jasno do znanja Republici Koreji da želimo da osiguramo mir na poluostrvu i da denuklearizacija Severne Koreje ne zaostaje iza jačanja međusobnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa dve Koreje", istakao je Pompeo.

Kako je dodao, SAD dve Koreje posmatraju kao tandem, koji napreduje zajedno.

On je to rekao na prvom sastanku radne grupe koju čine zvaničnici Južne Koreje i SAD, s ciljem da koordinišu rad u vezi severnokorejske politike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VAŠINGTON PORUČIO SEULU: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom dok...

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2018

Sjedinjene Američke Države poručile su Južnoj Koreji da ne bi trebalo da jačaju odnose sa Pjongjangom brže nego što Pjongjang preduzima korake u odustajanju od svog nuklearnog oružja Sjedinjene Američke Države poručile su Južnoj Koreji da ne bi trebalo da jačaju odnose...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.