VAŠINGTON PORUČIO SEULU: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom dok...

Tanjug

21. 11. 2018. u 10:03

Sjedinjene Američke Države poručile su Južnoj Koreji da ne bi trebalo da jačaju odnose sa Pjongjangom brže nego što Pjongjang preduzima korake u odustajanju od svog nuklearnog oružja

ВАШИНГТОН ПОРУЧИО СЕУЛУ: Не јачајте односе са Пјонгјангом док...

Foto Tanjug / AP

Sjedinjene Američke Države poručile su Južnoj Koreji da ne bi trebalo da jačaju odnose sa Pjongjangom brže nego što Pjongjang preduzima korake u odustajanju od svog nuklearnog oružja, rekao je danas američki sekretar Majk Pompeo.

Pompeo je ukazao na zabrinutost Vašingtona da Seul "ide suviše brzo" sa Pjongjangom, prenela je agencija Rojters.

"Stavili smo jasno do znanja Republici Koreji da želimo da osiguramo mir na poluostrvu i da denuklearizacija Severne Koreje ne zaostaje iza jačanja međusobnog odnosa dve Koreje", istakao je Pompeo.

Kako je dodao, SAD dve Koreje posmatraju kao tandem, koji napreduje zajedno.

On je to rekao na prvom sastanku radne grupe koju čine zvaničnici Južne Koreje i SAD, s ciljem da koordinišu rad u vezi severnokorejske politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

realist.

22.11.2018. 05:34

Kakva perverzna ideja Amerikanaca najveci zlotvori kako bi vladali svetom, prvo ih nagovore da semsire a sada ih ponovo teraju da se sukobe ova Americka banda treba je razbiti zauvek. Onda bi bio mir.

Миле Боровиште

20.12.2018. 15:33

Po ovoj americkoj verziji ,ukloni sve svoje nuk.oruzje ja cu moje zadrzati.Zasto nerade na tom da se te dve Koreje ujedine ne,nego gledaju da ih sad zavade sto vise,kad je krenulo dobro kazu precise brzo se dogovaraju sto Americi neodgovara.

Chilly Willy

08.03.2019. 15:18

Samo se nadam da ću dočekati da popijem pivo za kraj zle imperije...