Izvor: Blic, 14.Feb.2024, 10:16

"SAD SMATRA KURTIJA DELOM PROBLEMA" Vujačić: Poseta Blinkena Albaniji poruka Beogradu i Prištini da krenu da primenjuju dogovore iz dijaloga

Bivši ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Ivan Vujačić kaže da posetom Albaniji državnog sekretara SAD Entonija Blinkena Vašington želi da pokaže regionu da Albanija najviše napreduje u evroatlantskim integracijama, a da se Beogradu i Prištini poručuje da treba da krenu da primenjuju postignute dogovore iz dijaloga. Vujačić pretpostavlja i da će Blinken zamoliti albanskog premijera Edija Ramu da u tom pravcu utiče na kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.