SAD: Nema azila za migrante ako su prošli kroz drugu zemlju

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nema azila za migrante ako su prošli kroz drugu zemlju

Američka administracija objavila je novo pravilo kojim se zabranjuje migrantima da traže azil u SAD, ako su prethodno putovali kroz drugu državu, prenosi AP.
Agencija podseća da desetine hiljada migrantskih porodica iz Centralne Amerike svakog meseca prolaze kroz Meksiko u SAD, od kojih većina namerava da zatraži azil.

Trampova administracija tvrdi da migrantske porodice koriste propuste u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravnom sistemu koji im omogućavaju da besplatno uđu u zemlju i da onda čekaju, kako navodi Vašington, lažne zahteve za azil.
AP ocenjuje da će novo pravilo sigurno biti osporeno, s obzirom na to da američki zakon dozvoljava izbeglicama da traž azil kada uđu u SAD, bez obzira na to kako su došli.
Grupe za zaštitu prava migranata su ocenile ovaj potez republikanske administracije kao surovi pokušaj da se imigrantima onemogući ulazak u zemlju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Nema azila za migrante ako su prošli kroz drugu zemlju

Izvor: B92, 15.Jul.2019

Američka administracija objavila je novo pravilo kojim se zabranjuje migrantima da traže azil u SAD, ako su prethodno putovali kroz drugu državu, prenosi AP...Agencija podseća da desetine hiljada migrantskih porodica iz Centralne Amerike svakog meseca prolaze kroz Meksiko u SAD, od kojih većina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.