SA KIM SAM JA TO DOGOVORIO NEZAVISNOST KOSOVA? Vučić sa Bleda o putu u Vašington: Greše oni koji misle da smo mnogo mali i slabi

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2020, 23:07

SA KIM SAM JA TO DOGOVORIO NEZAVISNOST KOSOVA? Vučić sa Bleda o putu u Vašington: Greše oni koji misle da smo mnogo mali i slabi

- Imali smo jako dobre razgovore ovde na Bledu. Rekao sam ovde svim učesnicima šta nas čeka -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u program TV Pink sa Bledskog foruma i govorio o putu u Vašington i izborima u Crnoj Gori.

- Imali smo jako dobre razgovore ovde na Bledu. Rekao sam ovde svim učesnicima šta nas čeka. Mislim da je najbolje rešenje da Srbija da sve od sebe. Smatram da je loše da Srbija bude predstavljena kao gubitnik, mi nismo ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << manje važan narod, da Srbi treba da prihvate da plate ceh u kafani, a kafana je bez krčmara, da se tako izrazim. Verujem da će drugi razumeti. Moji večerašnji sagovornici ovde to razumeju - kaže predsednik Srbije.

On dodaje da ga čekaju teški razgovori.

- Sutra već u pola 12 imam razgovor sa Angelom Merkel. Razgovaraćemo i o vakcinama i o kovidu, ali za nas najvažniji razgovor je Kosovo i Metohija. Poseta Vašingtonu i poseta Briselu. Napravio sam plan šta ću da izložim najmoćnijoj ženi sveta - rekao je Vučić.

- Očigledno da je lista "Za budućnost Crne Gore" napravila veliki pomak i veliki skok, ali to ne znači ništa dok ne dobijete konačne rezultate. Iz većinskih srpskih sredina sam dobio neke razultate, ali tek će se videti kad stignu rezultati iz Plava, Gusinja, Ulcinja... Prerano je izjašnjavati se. Svakako će oni koji su pobedili dobiti čestitku. Za nas je najvažnije da se na sledećem popisu ne smanji broj Srba u toj zemlji - rekao je Vučić.

- Mediji u Crnoj Gori okrivljuju mene i za litije i za sve. Dobro je pogledati svaku stranu. Ja se sa gospodinom Đukanovićem ne slažem u jednome. Ja nemam ništa protiv Crne Gore, želim im sve najbolje, ali želim da se zaštite interesi Srba u toj zemlji. Važno je da ostane mir - dodaje.

- Srbi su žilavi. Često mislimo da smo mnogo veći i jači nego što jesmo. Ali greše i oni koji misle da smo mnogo mali i slabi. Moja molba svetu, Angeli Merkel i svima u Vašingtonu i Briselu: "Povedite računa da Srbija ne bude unižena, ako se tako budu osećali, neće biti dobro. Svi treba da se osećamo jednako porazenim ili jednako pobednicima" - naglasio je predsednik Vučić.

- Mali sam ja da bih određivao Trampu gde će da bude ili gde neće da bude. Znate, meni to o međusobnom priznanju ništa nije jasno. Nama njihovo priznanje ne treba. Nama trebaju dobri ekonomski odnosi i saradnja. Nama ništa ne znači što će oni da nas priznaju. Mi smo članica UN, Interpola... Treba da pokažete poštovanje prema Srbiji. Mi ne dižemo spomenik Klintonu već Stefanu Nemanji. Da nam pretite ratnom odštetom i optužbama za genocid. Toga smo se naslušali - objasnio je predsednik.

- Sa kim sam ja to dogovorio nezavisnost Kosova i priznanje Kosova?! Mi sad pokušavamo da izvučemo nešto nakon što su oni sve napravili. Racio je nešto što je najbolje raspoređeno među ljudima, svi misle da ga imaju dovoljno. Svi misle da mogu da budu predsednik - kaže Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.