Runi: Nisam siguran da će Mesi odmah razbijati u MLS ligi

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 15:35

Runi: Nisam siguran da će Mesi odmah "razbijati" u MLS ligi

Legendarni engleski fudbaler, sada trener Vašingtona, smatra da Argentinac neće tako lako moći da se šeta kroz odbrane MLS ekipa.

Leo bi trebalo da debituje za Majami za nekih mesec dana, liga je inače već počela, pa će imati i dovoljno vremena da se upozna i adaptira na stil i sve što ga čeka tamo.

Poznavalac prilika u MLS ligi sigurno je Vejn Runi koji sedi na klupi ekipe Di Si Junajted i on kaže, zanimljivo, da Mesiju neće biti nimalo lako da dribla, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probija i postiže golove tako lako kao što mnogi misle.

Moguće je da će upravo Di Si biti prvi rival Mesiju.

"Bilo bi lepo ako mu budemo prvi protivnik, sjajna stvar za naše navijače i za nas dobra prilika da se ogledamo protiv Mesija. Ali jednu stvar ću reći - neće mu biti lako", rekao je Runi za "beIN SPORTS".

Nekadašnji golgeter Mančester junajteda se tokom rada u SAD uverio da liga nije onakva kakvu je vidi dobar deo fudbalskog sveta. Nije laka i neće biti laka i jednom igrači kakav je Mesi.

"Ovde je liga teška i mislim da se neće uspeti da odmah bude dominantan, biće mu potrebno vreme da se adaptira. Moraće da se privikne prvo, jer je drugačije ovde. Neće to biti laka vožnja za njega".

Sam dolazak ovakvog igrača u SAD je neverovatna stvar po jednog od domaćian narednog Mundijala, kaže Runi.

"Mislim da je to sjajno, imati Mesija u ligi. Videli smo, poslednjih godina, uticaj Dejvida Bekama, Zlatana Ibrahimovića i drugih igrača iz Evrope.Dovesti Mesija u ligu, definitivno najboljeg igrača svih vremena, što je i dalje iako je sad malo i u godinama, je sjajna stvar. Za Majami, naravno, nešto zaista veliko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.