Rjabkov: Ne postoji mogućnost sklapanja novog Sporazuma o otvorenom nebu

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2020, 07:20

Rjabkov: Ne postoji mogućnost sklapanja novog Sporazuma o otvorenom nebu

Ne postoji mogućnost sklapanja novog Sporazuma o otvorenom nebu koji bi zamenio postojeći, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
„Sporazum odlično funkcioniše i osigurava evropsku bezbednost“, izjavio je Rjabkov za Prvi kanal. On je naglasio da ruska strana proučava različite opcije odgovorna na izlazak Vašingtona iz gore navedenog sporazuma. „Trenutno analiziramo različite opcije. Naša pozicija je slobodna, nemamo kuda da žurimo“, dodao je diplomata. Rjabkov je objasnio da će, ukoliko saveznici budu predavali SAD informacije, dobijene u okviru Sporazuma o otvorenom nebu, nakon izlaska Vašingtona iz sporazuma, stvoriti političke i pravne probleme. „Ne vidim nikakav problem, sa tačke gledišta posledica po našu bezbednost, od izlaska SAD iz tog sporazuma. Ako sporazum ostane na snazi, njihovi saveznici će pronaći formu kako da podele informacije sa SAD i obrnuto. Iako će to biti, po meni, krajnje problematično sa političke i pravne tačke gledišta“, rekao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Trampov savetnik: Naše povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu ne znači početak novog hladnog rata

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2020

Povlačenje Vašingtona iz Sporazuma o otvorenom nebu ne znači početak novog hladnog rata, izjavio je pomoćnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan u intervjuu za „Bild“.. „Ne mislim da je ovo novi hladni rat“, rekao je O'Brajan i dodao da SAD...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.