Izvor: Blic, Beta, 29.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raul Kastro: Nije na Kubi da učini prvi korak već na SAD

Kubanski predsednik Raul Kastro izjavio je danas da SAD treba da učine prvi korak prema Kubi, dodajući istovremeno da neće pristati da sa Vašingtonom raspravlja o kubanskom političkom sistemu.

"Ponovo smo izrazili našu spremnost da o svemu ravnopravno razgovaramo sa vladom SAD, ali ne i da pregovaramo o suverenitetu, niti o našem političkom ili društvenom sistemu, ni o pravu na samoopredeljenje, kao ni o našim unutrašnjim pitanjima", rekao je Kastro obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se učesnicima ministarske konferencije Pokreta nesvrstanih.

"Nije na Kubi da učini potez", rekao je on podsećajući da je i dalje na snazi ekonomska blokada Vašingtona prema Kubi.

Izjava kubanskog predsednika u potpunosti je na liniji komentara njegovog brata Fidela Kastra objavljenog prošle nedelje u štampi. Dugogodišnji kubanski lider, Fidel Kastro je u svom komentaru ocenio da je predsednik Barak Obama loše razumeo ponudu "da se o svemu priča" uključujući i ljudska prava, jer je Raul Kastro, tvrdi njegov brat, pod tim podrazumevao razmenu zatvorenika sa Vašingtonom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kastro: SAD da učine prvi korak

Izvor: B92, 30.Apr.2009, 02:37

Havana -- Predsednik Kube Raul Kastro izjavio je da SAD treba da učine prvi korak prema Kubi, ali je dodao da neće pristati na raspravu o kubanskom političkom sistemu... "Ponovo smo izrazili našu spremnost da o svemu ravnopravno razgovaramo sa vladom SAD, ali ne i da pregovaramo o suverenitetu, niti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.