RT: Istorija je pokazala da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji - Putin

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Istorija je pokazala da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji - Putin


Izvor: 
Vostok / RT

SAD i njihovi saveznici gađajući civilne i vojne objekte u Siriji, pekršili su Povelju UN i međunarodno pravo, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, reagujući na američko-francusko-britansku intervenciju u Siriji.

Ovim akcijama, Vašington samo podstiče novi talas tražitelja azila iz Sirije i čitavog regiona, naveo je predsednik Putin.

Vašington je pokrenuo "agresiju protiv suverene države koja je na čelu borbe protiv terorizma", navodi se u saopštenju predsednika. Ruski predsednik je naglasio da američki, britanski i francuski napasi u Siriji nisu odobreni od strane Saveta bezbednosti UN-a, te da su izvedeni u suprotnosti sa Poveljom UN-a i principima međunarodnog prava.

 

Sadašnja eskalacija sirijske krize ima "razarajući uticaj na ceo sistem međunarodnih odnosa".

Ipak, istorija će postaviti stvari na svoje mesto kao što je već utvrđeno da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji, rekao je predsednik Putin.

Korišćenjem sile, Vašington samo podstiče novi talas azilanata iz Sirije i čitavog regiona, rekao je predsednik Putin.

Rusija poziva na hitan sastanak Saveta bezbednosti UN da kako bi se razgovaralo o agresivnim akcijama SAD-a i njihovih saveznika, zaključeno je u saopštenju.

Vašington i njegovi saveznici su izveli raketni napad u ranim jutarnjim satima u subotu u znak odmazde zbog navodnog hemijskog napada u mestu Duma, 10 kilometara od Damaska, prošle nedelje. Napadi su izvedeni pre nego što je tim istražitelja iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) trebalo da stigne do Dume kako bi utvrdio da li se je navodni hemisjki napad zaista dogodio.

Sirijski PVO sistemi presreli su većinu krstarećih raketa i projektila vazduh-zemlja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, dodajući da nijedna od nijedna PVO jedinica ruskih snaga nije bila uključena u odbijanje napada.

Prema najnovijim podacima ruskog Ministarstva odbrane, Sirija je preselila najmanje 71 raketu od 103 lansirane.

Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Čin agresije, istorija će presuditi kao u slučaju Jugoslavije

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018

MOSKVA – Istorija će u ovom slučaju presuditi baš kao što je to učinila u slučaju Jugoslavije, u kojoj je Vašington bio odgovoran za velike masakre, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin...On se obratio javnosti prvi put nakon što su SAD, Francuska i Velika Britanija izveli vazdušne napade...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.