RT: „Hegemonističko ponašanje“: Peking osudio američke poteze protiv „Huaveja“

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2020, 12:25

RT: „Hegemonističko ponašanje“: Peking osudio američke poteze protiv „Huaveja“

Kina će se odupreti pritisku koji Sjedinjene Američke Države vrše na "Huavej", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine, dan nakon što je Vašington pooštrio postojeća ograničenja za kineske tehnološke firme. Portparol Ministarstva spoljnih poslova, Žao Lidžian osudio je SAD tokom pres konferencije zbog posljednjeg američkog napada na tehnološkog giganta "Huaveja". SAD koriste neutemeljene brige o nacionalnoj bezbednosti da napadnu "Huavej" i druge kineske kompanije, rekao je Žao, opisujući to kao "hegemonističko ponašanje". Ponavljajući prethodnu retoriku, izjavio je da američki napad na kompaniju podriva temelje slobodne trgovine i fer konkurencije. Njegove izjave dolaze nakon što je Vašington saopštio o novim merama kojima će stranim kompanija koje proizvode čipove biti potrebno da dobiju licencu SAD-a pre prodaje svojih proizvoda kompaniji "Huavej", pod uslovom da su razvijeni ili proizvedeni američkom tehnologijom. Ovim potezom je dodano 38 „Huaveijevih podružnica“ na „listu entiteta“ za koje se smatra da predstavljaju rizik po američku nacionalnu bezbednost, čime je ukupan broj povećan na 152. Izvor: Vostok / RT

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina optužuje SAD da narušavaju svetsku trgovinu sankcijama protiv Huaveja

Izvor: Danas, 18.Avg.2020

Kina je danas optužila Vašington da narušava svetsku trgovinu sankcijama koje prete da onesposobe kineskog tehnološkog giganta Huavej navodeći da će štititi kineske kompanije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.