Peking: Kao dobar drug i partner ne želimo da vidimo haos u Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 11:10

Peking: Kao dobar drug i partner ne želimo da vidimo haos u Belorusiji

Kina je protiv da spoljni faktori stvaraju raskol i nemire u beloruskom društvu, izjavio je na pres konferenciji predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Liđijang.
„Kinu i Belorusiju povezuje strateško partnerstvo. Mi imamo poverenje jedni u druge i zajedničkim naporima razvijamo uzajamno korisnu saradnju. Poštujemo razvojni put koji je beloruski narod izabrao u skladu sa situacijom u njihovoj zemlji. Mi poštujemo i njihove napore za zaštitu sopstvene nezavisnosti, suvereniteta, bezbednosti i razvoja“, rekao je diplomata. Po njegovim rečima, kineska strana pažljivo prati razvoj situacije. „Kao dobar drug i partner ne želimo da vidimo haos u Belorusiji. Mi smo protiv toga da spoljne sile stvaraju raskol i nemire u beloruskom društvu“, rekao je Liđijang.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.