RASTU TENZIJE: Rasplamsava se rat Kine i SAD - Vašington u strahu zbog jedne stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 08:38

RASTU TENZIJE: Rasplamsava se "rat" Kine i SAD - Vašington u strahu zbog jedne stvari

Ministarstvo trgovine SAD se za sada nije oglasilo komentarom.

SAD će uvesti nova ograničenja na izvoz AI poluprovodnika u Kinu, saopštio je danas Vol strit džornal, pozivajući se na svoje izvore.

Prema istim izvorima, razmatra se i zabrana izvoza klaud tehnologija koje mogu da se iskoriste za razvoj veštačke inteligencije (AI).

Vašington strahuje da bi Peking mogao da iskoristi proizvode kalifornijske kompanije Nvidia i drugih proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čipova za vojne ciljeve, navodi američki list.

Ministarstvo trgovine SAD se za sada nije oglasilo komentarom, kao ni kompanije koje su navedene u članku, ali vrednost njihovih akcija je pala pre današnjeg otvaranja berzi u SAD.

Akcije firme Nvidia su pale za 4,2 odsto, dok je je vrednost akcija kompanije AMD pala za 3,4 odsto, a deonica Intela za 1,2 odsto.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.