Putin: Snouden može da ostane u Rusiji, ako prestane da objavljuje poverljive informacije!

Izvor: Press, 01.Jul.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Snouden može da ostane u Rusiji, ako prestane da objavljuje poverljive informacije!

Putin je na konferenciji za novinare ponovio da Snouden nije ruski agent i da Ruska bezbednosna agencija nije bila u kontaktu sa njim.
"Postoji jedan uslov da Snouden ostane u Rusiji, a to je da mora da prestane da radi ono što je radio do sada protiv naših američkih partnera", rekao je Putin.

Putin je dodao, da Rusija neće izručiti Snoudena.

"Rusija nikada do sada nije izručila nikoga, niti će to sada uraditi. Isto kao što niko nije izručen u Rusiju", istakao je predsednik Rusije.

Putin je naglasio da bi Edvard Snouden trebalo da izabere svoju konačnu destinaciju i ode tamo.

Snouden je pobegao iz SAD u Hongkong u maju, nekoliko nedelja pošto su u "Gardijanu" i "Vašington postu" objavljene informacije koje je tim listovima dostavio o tajnom programu špijuniranja interneta i telefonskog saobraćaja koji sprovode američke vlasti.
On se nalazi na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u tranzitnoj zoni, gde čeka odluku Ekvadora o zahtevu za politički azil.
Natraženijem čoveku su američke vlasti po dolasku u Moskvu poništile pasoš, pa je Snouden ostao bez dokumenata pomoću kojih može da putuje.
Vlasti u Vašingtonu izdale su i nalog za hapšenje Snoudena pošto je otkrio detalje tzv. PRISM programa NSA o prikupljanju i analiziranju podataka sa interneta i korisnika telefona širom sveta, uz pristup podacima sa Google, Yahoo i drugih internet portala.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Putin: Snouden može ostati u Rusiji, ako prestane da objavljuje poverljive informacije!

Izvor: Press, 01.Jul.2013

Putin je na konferenciji za novinare ponovio da Snouden nije ruski agent i da Ruska bezbednosna agencija nije bila u kontaktu sa njim.. Snouden je pobegao iz SAD u Hongkong u maju, nekoliko nedelja pošto su u "Gardijanu" i "Vašington postu" objavljene informacije koje je tim listovima dostavio...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.