Izvor: B92, 15.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti protiv štita

Beograd -- U Pragu i Varšavi danas su održane demonstracije protiv planova Vašingtona da američki antiraketni štit kompletira evropskom bazom.

SAD imaju nameru da u štit uključe i radar u Češkoj i rakete presretače u Poljskoj. S lutkama američkog predsednika Dzordža Buša, češkog premijera Miroslava Topolaneka i američke državne sekretarke Kondolize Rajs, oko 1.000 ljudi mirno je prošetalo centrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Praga.

U Varšavi su održane manje demonstracije protiv evropske baze američkog antiraketnog štita.

Ispred predsedničke palate okupilo se oko 300 aktivista poljskih mirovnih organizacija, koji su potom krenuli u protestnu šetnju pored parlamenta do američke ambasade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.