Pronađeni ostaci američkog aviona F-16

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni ostaci američkog aviona F-16

VAŠINGTON - Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su italijanske spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letelice, za koje se veruje da pripadaju američkom borbenom avionu F-16 koji je nestao u ponedeljak posle poletanja iz baze u Avijanu, na severoistoku Italije. Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.F-16 je bio na noćnom letu u okviru obuke, kada se prekinula njegova veza sa bazom NATO.
Pogledaj vesti o: Vašington,   NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Identifikovan nestali pilot F-16

Izvor: B92, 30.Jan.2013, 11:42

Vašington -- Vazduhoplovne snage SAD identifikovale su pilota aviona F-16, koji se srušio iznad Jadranskog mora. Reč je o pilotu Lukasu Grunteru iz baze Aviano u Italiji...Vazduhoplovne snage su objavile da su italijanski spasilački timovi izvadili iz Jadranskog mora ostatke za koje smatraju da pripadaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.