Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden napadač iz Kongresa, demantovano ranjavanje policajca

VAŠINGTON - Napadač koji je pucao u centru za posjetioce u američkom Kongresu je priveden, rekli su zvaničnici Kongresa poslije incidenta. Nije bilo povrede pripadnika bezbjednosnih službi, kako je ranije javljeno.

Napadač koji je pucao u centru za posjetioce u američkom Kongresu je priveden, rekli su zvaničnici Kongresa poslije incidenta u kojem je posjetiocima i osoblju naloženu da nađu utočište u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obezbijeđenim prostorijama.

Prema prvim izvještajima jedan policajac je zadobio lakšu povredu, ali su poslij zvaničnici Kongresa naznačili da nije bilo povrede pripadnika bezbjednosnih službi.

U Kongresu nije bilo poslanika pošto je pauza u radu parlamenta, alije na Kapitol hilu bilo dosta turista. Bijela kuća je takođe bila zatvorena, ali je ubrzo otvorena.

U poruci iz Senata je navedeno da nema osumnjičenih za kojima se traga.

Kancelarije u Kongresu i sam Kongres su ponovo otvoreni sat vremena poslije izvještaja o pucnjima, mada je centar za posjetioce i dalje zatvoren pošto se vodi istraga o incidentu.

Zasad nema dodatnih informacija o incidentu, a policija u Vašingtonu je za kasnije najavila konferenciju za novinare.

(NN/novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.