Presuda S.Koreji: Kad je džabe, nek bude 500 miliona $

Izvor: Mondo, 24.Dec.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda S.Koreji: Kad je džabe, nek bude 500 miliona $

Savezni američki sudija u Vašingtonu naložio je Severnoj Koreji da plati 500 miliona dolara porodici američkog studenta Oto Varmbijera, koji je preminuo nedugo nakon oslobađanja iz severnokorejskog zatvora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Presuda okružnog sudije Berila Hauela je simbolična pobeda, navodi agencija AP, budući da ne postoji mehanizam koji bi primorao Severnu Koreju da plati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odštetu.

Kim Džong Un oslobodio američkog studenta, ALI...

Varmbijer je uhapšen u martu 2016. godine u Severnoj Koreji, tokom grupne posete, zbog sumnje da je ukrao propagandni poster.

Umro je u junu 2017. godine, nedugo pošto je oslobođen iz zatvora u kome je, prema tvrdnjama njegovih roditelja, mučen.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud: Sjeverna Koreja da plati 500 miliona dolara odšete porodici američkog studenta

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Dec.2018

VAŠINGTON - Savezni američki sudija u Vašingtonu naložio je Sjevernoj Koreji da plati 500 miliona dolara porodici američkog studenta Oto Varmbijera koji je preminuo nedugo nakon oslobađanja iz sjevernokorejskog zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SAD naložile Severnoj Koreji da plati 500 miliona dolara za smrt studenta

Izvor: Danas, 24.Dec.2018

Američki sud naložio je Severnoj Koreji da plati odšetetu od preko 500 miliona dolara za smrt studenta Ota Varmbira po tužbi njegovih roditelja. Članak SAD naložile Severnoj Koreji da plati 500 miliona dolara za smrt studenta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.