Predlog federalnog budžeta SAD 1,4 hiljade milijardi dolara

Izvor: Beta, 17.Dec.2019, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog federalnog budžeta SAD 1,4 hiljade milijardi dolara

Čelnici Predstavničkog doma Kongresa SAD predstavili su federalni paket budžetske potrošnje za 2020. godinu u iznosu od 1,4 biliona (hiljada milijardi) dolara uz neuobičajeno veliko opterećenje stavki koje su dodate u poslednji čas.Glasanje u Predstavničkom domu zakazano je za danas o sveobuhvatnom Zakonu o budžetu na 2.313 stranica.Budžet bi trebalo da predsedniku Donaldu Trampu omogući finansiranje izgradnje ograde na granici Sjedinjenih Država i Meksika.Predlog zakona sadrži stavke koje odražavaju odnos snaga u Vašingtonu, nudeći poslanicima mnogo šta da glasaju i za, i protiv.Nije sigurno da će Tramp potpisati zakon o budžetu jer prekidom finansiranja može da blokira federalne vlasti boreći se i time protiv procedure pokrenute za njegovo smenjivanje, koju vode opozicione Demokrate, većina u Predstavničkom domu.Penzionisani rudari uglja i sindikalni protivnici poreza iz doba Obame na skupe vrste zdravstvenog osiguranja imaju velike budžetske dobitke iz pregovora lidera Kongresa i Bele kuće tokom vikenda.Zakon o budžetu bi podigao uzrast za kupovinu duvanskih proizvoda sa 18 na 21 godinu i dao poslovne pogodnosti finansiranju izvoza, osiguranju od poplava i imigrantskim radnicima.Spisak dodataka predlogu budžeta porastao je tokom vikenda i obuhvatio trajno ukidanje poreza na skupe pakete zdravstvenog osiguranja i finansiranje zdravstvene zaštite i penzija za oko 100.000 penzionisanih članova sindikata rudara ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog federalnog budžeta SAD 1,4 hiljade milijardi dolara

Izvor: Danas, 17.Dec.2019

Čelnici Predstavničkog doma Kongresa SAD predstavili su federalni paket budžetske potrošnje za 2020. godinu u iznosu od 1,4 biliona (hiljada milijardi) dolara uz neuobičajeno veliko opterećenje stavki koje su dodate u poslednji čas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.