Pre tri godine odbio Zvezdu – bek srpskih korena preko Sidneja do NBA

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 09:18

Pre tri godine odbio Zvezdu – bek srpskih korena preko Sidneja do NBA

Dejan Vasiljević, australijski košarkaš srpskih korena, dobio je ugovor sa Vašington Vizardsima.

Vasiljević je dobio ugovor pod oznakom "exhibit 10" koji bi do početka nove sezone mogao da postane "dvosmerni".

To bi omogućilo 26-godišnjem beku da paralelno nastupa za Vizardse i njihovu filijalu iz Dži lige Kepital Siti Go-Go tokom sezone.

Ukoliko NBA tim raskine ugovor sa košarkašem na "exhibit 10" ugovoru, igrač ipak dobija 75 hiljada dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i priliku da tokom 60 dana bude igrač tima u Dži ligi.

Vasiljević je rođen u Kanadi, a studirao je na univerzitetu Majami, dok je prethodne sezone igrao za Sidnej i prosečno beležio 13,4 poena uz 4,3 skokova po meču.

Igrao je za mlađe selekcije Australije, a pre nekoliko godina ga je zvala Crvena zvezda, ali uz plan da prvo igra za FMP, što njemu nije odgovaralo pa je izabrao Sidnej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.