Poziv od Bajdena: Zelenski u utorak u Beloj kući

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 00:54

Poziv od Bajdena: Zelenski u utorak u Beloj kući

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog da dođe u Vašington u utorak da razgovaraju o "hitnim potrebama Ukrajine".

Poziv je usledio nakon odluke Kongresa da blokira novi paket pomoći Ukrajini.

"Dok Rusija nastavlja raketne i napade bespilotnim letelicama na Ukrajinu, dva lidera će razgovarati o hitnim potrebama Ukrajine i vitalnom značaju stalne podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD u ovom kritičnom trenutku", navodi se u saopštenju.

SAD su trenutno zemlja koja pruža najveću vojnu podršku Kijevu, a Kongres je izdvojio više od 110 milijardi dolara od ruske invazije u februaru 2022.

Ali obećanje Bajdena da će nastaviti da finansijski podržava Ukrajinu sada ugrožava Kongres.

Kongres je prošle nedelje blokirao sredstva od više od 106 milijardi dolara za pomoć Ukrajini i Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski u Americi, u utorak sa Bajdenom, MMF odobrio novac za Ukrajinu

Izvor: VOA, 11.Dec.2023

vašington — Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski dobio je ovacije na Univerzitetu za nacionalnu odbranu u Vašingtonu posle obraćanja američkim vojnim zvaničnicima, na početku posete američkoj prestonici, čiji je cilj da ubedi Kongres da pruži veću vojnu pomoć Ukrajini pre nego što se...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.