Ponovo pod lupom: Istražuje se Amazonov loš tretman prodavaca

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 09:52

Ponovo pod lupom: Istražuje se Amazonov loš tretman prodavaca

Sijetl -- Jedna od najvrednijih američkih tehnoloških kompanija, Amazon, suočena je sa kontrolom u Kaliforniji i Vašingtonu.

Prema medijskim izveštajima, državni istražitelji bave se poslovnom praksom kompanije. Istraga barem delom uključuje Amazonov loš tretman prodavaca na njegovoj onlajn platformi za prodaju koju kompanija koristi i za promociju svojih privatnih proizvoda, pišu Vol strit žurnal i Njujork tajms.

Prema jednom izveštaju, Kalifornija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je problematizovala Amazonovu prodaju svojih proizvoda koji su konkurencija proizvodima koje prodaju druge kompanije. Navodno se istražuje i da li kompanija koristi podatke dobavljača "kako bi informisala koje proizvode prodaje", prenosi Investitor.

U međuvremenu, Vašington istražuje da li je moguće da Amazon otežava plasiranje proizvoda drugih kompanija na druge onlajn platforme.

Iako se navodi da su obe istrage u ranoj fazi, to nije prvi put da se američki tehnološki gigant suočio sa proverama u zemlji i inostranstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.