Petrović: Status Kosova kamen spoticanja u odnosima sa SAD

Izvor: Glas javnosti, 22.Dec.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Status Kosova kamen spoticanja u odnosima sa SAD

VAŠINGTON - Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Vladimir Petrović ocenio je da su odnosi dve zemlje "na dosta dobrom nivou", ali da je kamen spoticanja u odnosima i dalje budući status Kosova i Metohije.

"Nažalost, kamen spoticanja u našim odnosima i dalje je budući status Kosova i Metohije i tu i dalje važi čuvena formula 'slažemo se da se ne slažemo'", rekao je Petrović u intervjuu Glasu Amerike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Zasad, međutim, ne uspevamo da naše partnere u Vašingtonu ubedimo da Srbija hoće da reši to pitanje na jedan ispravan način koji bi možda zadovoljio, a možda i ne bi zadovoljio sve. Ali, da to bude nešto što je fer i što je korektno", dodao je ambasador.

On je izrazio nadu da će u sledećoj godini Srbija imati prilike da u Vašingtonu nađe ljude "otvorenijeg srca" za svoje nacionalne interese, podsetivši da je u komitetu za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma Kongresa nedavno održano slušanje na kome su se, kako je naveo, mogla čuti i drugačija mišljenja.

Napominjući da je ove godine obeležena 130. godišnjica diplomatskih odnosa dve zemlje, Petrović je rekao da su i vojni odnosi SAD i Srbije "veoma dobri" i da bi slična saradnja trebalo da se proširi i na druge oblasti.

Ambasador je ocenio i da je Vojska Srbije faktor stabilnosti u regionu kroz svoj odnos sa Kforom, kao i da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu. Govoreći o ekonomskim odnosima, on je istakao da je globalna ekonomska kriza negativno uticala na obe zemlje, ali i da je uprkos tome optimista.

Petrović je rekao da se nada što boljim odnosima sa SAD u sledećoj godini, ističući da je to jedan od prioriteta Vlade Srbije, i da će u tom cilju nastojati da ostvari što više kontakata sa administracijom u Vašingtonu.

E ovaj nam je otkrio ono sto stvarno nismo znali..

Koja pamet i mudrost - prava demokratska.

A zasto nas gospodin Ambasador nije dao Amerikancima predlog da prime sve Srbe sa Kosova u SAD i da im tamo daju onolika imanja kolika su im oduzeli stvarajuci za nas nemogucu drzavu Kosovo? Takodjer Srpske svetinje moraju da budu vlasnistvo Srbije kao sto su to naprimer Konzulati sirom sveta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.