Peskov: Rusija želi da ima dobre odnose sa SAD

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Rusija želi da ima dobre odnose sa SAD

Rusija želi da ima dobre odnose sa SAD, jer bez saradnje sa njima ne mogu se rešiti mnogi svetski problemi, izjavio je u intervjuu Bi-Bi-Siju portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mi možemo izraziti našu nadu. Želim da imamo dobre odnose sa Amerikom. Smatramo da ne možemo da rešimo mnoge probleme u tom svetu i u našem regionu, koji izlažu opasnosti našu zemlju, bez saradnje sa Amerikancima. Zbog toga su nam važni odnosi sa Vašingtonom“, rekao je Peskov.

Ipak, prema rečima portparola, situacija je komplikovana, jer ostaje upitno kakav će biti pristup novog predsednika SAD Donalda Trampa.

Tramp je tokom predizborne kampanje više puta izjavljivao da je neophodno sarađivati sa Rusijom, uključujući i u borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.