Pentagon zadužen za smještaj 20.000 migrantske djece

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jun.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon zadužen za smještaj 20.000 migrantske djece

WASHINGTON - Američko ministarstvo zdravstva (HHS) zatražilo je od Pentagona da u svojim vojnim bazama pripremi smještaj za 20.000 migrantske djece koja su ušla na američko tlo bez pratnje odraslih, rekao je za AFP američki dužnosnik.

"Od ministarstva obrane zatraženo je da pomogne HHS-u koji je zatražio 20.000 ležaja", rekao je taj dužnosnik koji je htio ostati anoniman.

Ti su ležaji namijenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << djeci bez pratnje odraslih, dodao je.

U svojoj izvršnoj uredbi koju je potpisao u srijedu kako se obitelji ilegalnih migranata više ne bi razdvajale, Donald Trump je naredio ministarstvu obrane da, bude li potrebno, stavi na raspolaganje sve objekte koji se mogu iskoristiti za smještaj migranata, pa i izgradi nove.

Ministarstvo zdravstva je već nekoliko tjedana razmišljalo da neke od mnogobrojnih vojnih baza na jugu Sjedinjenih Država namijeni za smještaj malodobnih migranata koji sami dolaze u SAD gdje im je obitelj.

Izabrane su četiri baze, tri u Teksasu i jedna u Arkansasu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Pentagon zadužen za smještaj 20.000 migrantske djece

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2018

VAŠINGTON - Američko ministarstvo zdravstva (HHS) zatražilo je od Pentagona da u svojim vojnim bazama pripremi smještaj za 20.000 migrantske djece koja su ušla na američko tlo bez pratnje odraslih, rekao je za AFP američki funkcioner..."Od ministarstva obrane zatraženo je da pomogne HHS-u koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.