Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Nema govora o smanjenju obima vježbi SAD i Južne Koreje

VAŠINGTON - Pentagon je danas saopštio da nema govora o smanjenju obima budućih vojnih vježbi SAD i Južne Koreje koje su izazvale gnijev Sjeverne Koreje uoči planiranog samita SAD i Pjongjanga.

Na pitanje da li se razmatra smanjenje obima budućih vježbi kako bi se poboljšala perspektiva pregovora, portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla je da nije bilo govora o tome, javio je Rojters.

Sjeverna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Koreja ranije je saopštila da je morala da otkaže razgovore sa Južnom Korejom na najvišem nivou, zbog toga što su održane vojne vježbe Južne Koreje i SAD, a zaprijetili su da će zbog tih vježbi otkazati samit sa SAD.

Pentagon je juče saopštio da je vojna vježba sa Južnom Korejom rutinska i isključivo odbrambenog karaktera, nakon što je zbog te vježbe Pjongjang otkazao planirani sastanak na visokom nivou sa sjevernim susjedom.

Pukovnik Rob Mening rekao je da je cilj te vježbe da poboljša sposobnosti SAD i Južne Koreje da djeluju zajedno, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pentagon: Nema govora o smanjenju obima vežbi SAD i Južne Koreje

Izvor: RTS, 17.Maj.2018

Dejna Vajt, portparolka Pentagona navodi da nema govora o smanjenju obima budućih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje su izazvale gnev Severne Koreje uoči planiranog samita SAD i Pjongjanga. . Na pitanje da li se razmatra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.