Patrušev i Salivan razgovarali o produženju Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2021, 19:18

Patrušev i Salivan razgovarali o produženju Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja i razvoju saradnje dveju zemalja u oblasti bezbednosti.
Kako je saopštila pres služba Saveta bezbednosti Rusije, razgovor je održan na inicijativu Vašingtona. „Nikolaj Patrušev i Džejkob Salivan razgovarali su o produženju Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju, kao i o perspektivama za razvoj rusko-američke saradnje u oblasti bezbednosti“, navodi se u saopštenju. Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila da je rad eksperata na produženju Sporazuma već počeo.  
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kremlj: Produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja između Rusije i SAD je u interesu čitavog sveta

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021, 13:23

Rusija i Sjedinjene Američke Države su u energičnim kontaktima za produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START), čije vreme pre isteka brzo ističe, rekao je Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Vladimira Putina. Ranije je pres služba Saveta bezbednosti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.