Palmer: Stav SAD prema Kosovu i Balkanu nepromenjen

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Stav SAD prema Kosovu i Balkanu nepromenjen

Direktor Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer poručio je u Prištini da će Vašington i dalje podržavati proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, dok stav SAD prema Kosovu i Balkanu ostaje nepromenjen.
"Dijalog je najbolji način da se napreduje", izjavio je Palmer na sastanku sa predsednikom kosovske Skupštine Kadrijem Veseljijem, objavio je Zeri. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Veselji je istakao da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine veoma važna za "budućnost dve zemlje i stabilnost Balkana".
Zeri prenosi da je bilo reči o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage i da je Veselji naveo da će taj proces biti ostvaren u punoj koordinaciji sa SAD.
Veselji je Palmeru preneo da će Kosovo ispuniti svoje obaveze, među kojima je i ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.
Palmer je u petak boravio u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.