PROCURILA NOVA SERIJA TAJNIH DOKUMENATA! Vašington više ne veruje ni svojim saveznicima - Pentagon špijunirao i Ukrajinu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 13:35

PROCURILA NOVA SERIJA TAJNIH DOKUMENATA! Vašington više ne veruje ni svojim saveznicima - Pentagon špijunirao i Ukrajinu?!

Prema američkim funkcionerima, američki FBI je pokrenuo istragu o izvoru curenja informacija

Curenje poverljivih američkih dokumenata o Ukrajini zakomplikovalo je odnose Vašingtona sa saveznicima, objavio je New York Times pozivajući se na američke funkcionere.

Prema pisanju NYT-a,  Vašington nikome ne veruje, pa ni svojim saveznicima jer najnoviji u javnost procureli tajni dokumenti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pentagona pokazuju “ne samo da Amerikanci imaju obaveštajnu moć prodora u ruske vojne i sigurnosne strukture, već špijuniraju i same Ukrajince i, recimo, Južnokorejce”.

- Sada postoje sumnje među savezničkim zemljama u vezi sa sposobnosti Vašingtona da čuva svoje tajne - piše list i dodaje da se čini da SAD špijunira, ne samo Ukrajinu, već i tako važne saveznike kao što su Izrael i Južna Koreja.

Prema američkim funkcionerima, američki FBI je pokrenuo istragu o izvoru curenja informacija u petak, navodi list. Jedan visoki američki zvaničnik rekao je New York Timesu da curenje predstavlja “veliki proboj u obaveštajne podatke”. Dokumenti koji su procurili izgledaju kao legitimni obaveštajni podaci, ali je najmanje jedan od dokumenata izmenjen u odnosu na original, rekli su zvaničnici.

Ranije danas, New York Times je preneo, pozivajući se na dužnosnike upoznate s ovim pitanjem, da je procurila nova serija poverljivih dokumenata o Ukrajini, Kini i Bliskom istoku.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procurili dokumenti – Amerikanci u velikom problemu?

Izvor: B92, 09.Apr.2023

Curenje poverljivih američkih dokumenata o Ukrajini zakomplikovalo je odnose Vašingtona sa saveznicima, objavio je "Njujork tajms"...Kako navodi taj list, pozivajući se na američke zvaničnike, Vašington ne veruje nikome, čak ni svojim saveznicima, jer najnoviji tajni dokumenti Pentagona koji su...

Nastavak na B92...

AMERIKA OSTAJE BEZ KLJUČNOG SAVEZNIKA? Pokreće se istraga protiv Pentagona zbog špijunskih aktivnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023

Skandalozno curenje podataka izazvalo je kolaps u američkoj diplomatiji... Južna Koreja je upoznata sa poverljivim informacijama američke vojske koje su procurele u javnost i planira da razgovara o tome sa SAD, saopšteno je danas iz kancelarije predsednika te azijske zemlje Jun Suk Jeola.    ..Nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pentagon: Možemo da izvršimo pritisak na Izrael da naoruža Ukrajinu

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 11:06

U dokumentima koje prenose američki mediji se navodi da Vašington veruje da Jerusalim može da se ubedi da dozvoli trećim stranama da snabdevaju Kijev oružjem...Od oružja se pominju rakete zemlja-vazduh i protivtenkovske rakete...SAD veruju da se Izrael može pritisnuti ili ubediti da promeni svoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.