Izvor: Radio 021, 25.Mar.2020, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv 20 Saudijaca zbog ubistva Kašogija

Tursko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv 20 Saudijaca zbog ubistva kolumniste "Vašington posta" Džamala Kašogija 2018. godine u Istanbulu.

Navodi se da je 18 Saudijaca optuženo za ubistvo, a dvoje zbog podsticanja na zločin.

Svi osumnjičeni su napustili Tursku, a u Saudijskoj Arabiji je 11 izvedeno pred sud zbog ubistva Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Kašogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je 2. oktobra 2018. otišao u konzulat kako bi podigao dokumenta potrebna za ženidbu, ali nikada nije izašao iz zgrade, niti je njegovo telo pronađeno.

U Tursku je zbog Kašogija doputovao tim od 15 Saudijaca, među kojima su bili lekar, agenti obaveštajne i bezbednosne službe i saradnici saudijskog prestolonaslednika Muhameda Bin Salmana.

Turske vlasti tvrde da je Kašogi ubijen, posle čega je njegovo telo raskomadano testerom.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.