Olimpijada u robotici (drugi dan): Posle prve pobede, dodatni poeni srpskom timu za nadogradnju robota (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijada u robotici (drugi dan): Posle prve pobede, dodatni poeni srpskom timu za nadogradnju robota (FOTO, VIDEO)

Srpski tim je zabeležio prvu pobedu drugog dana Olimpijade u robotici, koja se održava u Vašingtonu.

Srpski olimpijci su četvrti krug takmičenja počeli u AQUA timu od 16.39 časova. Pored naših srednjoškolaca, u AQUA timu su bili i Hopes, i Ekvatorijalna Gvineja, a borili su se protiv Južne Afrike, Austrije i Palestine.

Team Serbia represented at the Olympics Games in Washington #kreativnaskola #kreativnopero #Robotics #STEM #FIRSTglobal #firstglobal >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << #Washington #serbia?? #pero #belgrade

A post shared by KREATIVNO PERO (@kreativnopero) on Jul 18, 2017 at 8:08am PDT

U okviru pete runde, koja se održala od 19.58 do 20.04, Srbija je u HYDRO timu nastupala s Hrvatskom i Ujedinjenim arapskim emiratima protiv Mozambika, Nambije i Pakistana. Srpski tim je nadogradio svog robota, dodavši mu ručicu, što im je donelo 20 dodatnih poena. Ipak, HYDRO tim je izgubio.

Next round. Serbia in alliance with Croatia and United Arab Emirates. @1stGlobal #STEM #Firstglobal #teamserbia #robotics

A post shared by KREATIVNO PERO (@kreativnopero) on Jul 18, 2017 at 9:27am PDT

Šesta runda počinje u 21.36 i trajaće do 21.42, u kojoj će Srbija u HYDRO timu nastupati s Norveškom i Filipinima protiv Maroka, Turkmenistana i Slovenije.

Srpski tim čine Vladana Joksimović, Teodora Golubović i Lazar Švraka iz privatne beogradske gimnazije "Kreativno pero", Dalibor Naspalić, Ilija Grk i Matija Đurović, učenici srpske gimnazije "Nikola Tesla" iz Budimpešte i Filip Starčević iz Dvanaeste beogradske gimnazije.

Ivanka Tramp gost Olimpijade u robotici u Vašingtonu (VIDEO)

Mentor srpskih olimpijaca  i  nastavnik programiranja u gimnaziji Kreativno pero Vuk Vujović nada se da će naši srednjoškolci odneti pobedu.

Ovogodišnja tema Olimpijade robotike je čista voda. Svi timovi su iz SAD-a dobili iste delove od kojih je trebalo da sastave robota koji će učestvovati u igri skupljanja crvenih i plavih loptica koje predstavljaju čistu i zagađenu vodu.

Nastup srpskih olimpijaca DIREKTNO MOŽETE PRATITI OVDE.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.