Oglasila se Amerika o svom nuklearnom oružju

Izvor: B92, 28.Feb.2022, 20:18

Oglasila se Amerika o svom nuklearnom oružju

Vašington -- Sjedinjene Američke Države trenutno "ne vide razlog da promene" nivo nuklearne spremnosti, saopštila je Bela kuća.

Bela kuća se oglasila nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin stavio nuklearne snage u borbenu gotovost usred serije zapadnih sankcija zbog ulaska ruskih vojnih snaga u Ukrajinu i ratnih dejstava.

"Nismo promenili svoja upozorenja i nismo promenili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našu procenu u tom pogledu, ali takođe moramo biti veoma oprezni u pogledu realizacije pretnji", rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki odvojeno u intervjuu za MSNBC.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je Putina da je izvršeno njegovo naređenje da se snage odvraćanja stave u borbenu gotovost.

"Snage za odvraćanje su jedinice koje treba da obeshrabre napad na Rusiju, uključujući i rat koji bi podrazumevao upotrebu nuklearnog oružja", saopštilo je ministarstvo odbrane.

Rusija ima najveću svetsku zalihu nuklearnog oružja, ali takođe zna da NATO ima dovoljno da je uništi. Cilj ove naredbe je verovatno pokušaj da se obeshrabri NATO da pomogne Ukrajini i da se izazove strah od toga koliko daleko je Putin spreman da ide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Građani ne bi trebalo da strahuju od nuklearnog rata

Izvor: VOA, 28.Feb.2022

Američki građani ne bi trebalo da strahuju od nuklearnog rata, poručio je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden, dan pošto je ruski predsednik Vladimir Putin naredio povećanje borbene gotovosti nuklearnih snaga. Njega je jedan od izveštača iz Bele kuće upitao da li bi Amerikanci trebalo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.