Amerika demantovala: Bajden neće

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 00:44

Amerika demantovala: Bajden neće

Predsednik SAD Džozef Bajden neće slati američke trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom, izjavila je danas sekretarka za stampu Bele kuće Džen Psaki.

''Predsednik je bio vrlo jasan kada je rekao da neće da šalje trupe u Ukrajunu da se bore sa Rusijom'', rekla je Psaki novinarima, preneo je TAS S.

Ona je dodala i da bi uspostavljanje zone zabrane letenja iznad Ukrajine od strane američke administracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovelo do direktnog sukoba sa Rusijom.

"Zona zabrane letenja zahtevala bi implementaciju i zahtevala bi razmeštanje američke vojske za sprovođenje te odluke, što bi bio direktan sukob, potencijalno direktan sukob i potencijalno rat sa Rusijom, što je nešto čega ne planiramo da budemo deo", rekla je ona, preneo je TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.