Odluka Vašingtona da Ukrajini isporuči novo naoružanje predstavlja veliku opasnost

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka Vašingtona da Ukrajini isporuči novo naoružanje predstavlja veliku opasnost

Odluka Vašingtona da Ukrajini isporuči novo naoružanje predstavlja veliku opasnost, jer ohrabruje Kijev da krene u novi rat, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karasin.

Kako je rekao, ne radi se samo o jačanju ukrajinske vojske, već o ohrabrivanju onih struja u Kijevu koje se zalažu za vojno rešenje krize u Donbasu.

Moskva odluku Vašingtona tumači kao izuzetno opasnu, jer isporuka bilo kakvog naoružanja, bilo to novim ili starim kanalima, ohrabruje ratoborne struje u Kijevu da pitanje jugoistoka zemlje reše vojnim putem“, naglasio je Karasin.

On je dodao i da postoji opasnost da ta odluka Vašingtona direktno utiče na proces političkog rešavanja ukrajinske krize i implementaciju Minskog sporazuma.

Stejt department je ranije saopštio da će Ukrajini isporučiti novo naoružanje, dok su mediji precizirali da je reč o protivtenkovskim raketnim sistemima „Džavelin“, ukupne vrednosti 47 miliona dolara.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: SAD prešle liniju sanbdevajući Ukrajinu naoružanjem - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017

Izvor: Vostok / RT. . Namera Vašingtona da obezbedi smrtonosno oružje Ukrajini "prelazi liniju" i gura Kijev ka krvoproliću, izjavio je visoki ruski diplomata, optužujući SAD da igraju ulogu ratnika u ukrajinskom sukobu.. . Potez američke vlade je eskalacija u poređenju sa prethodnom praksom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.