Obamina ideja kako protiv terorista

Izvor: B92, 17.Feb.2015, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamina ideja kako protiv terorista

Američki predsednik Barak Obama želi da organizuje međunarodnu mrežu protiv terorizma na predstojećem sastanku o ekstremizmu u Vašingtonu.

Posle napada u Parizu i Kopenhagenu i pogubljenja 21 egipatskog Kopta u Libiji, američka vlada će od sutra do četvrtka biti domaćin skupa stručnjaka o ekstremizmu.

Obama će, kako navodi Bela kuća, predložiti usredsređivanje na zaustavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radikalizacije, regrutovanja mladih za džihad i podsticanja nasilja.

"Želimo da organizujemo veliku mrežu za borbu protiv nasilnog ekstremizma", rekao je neimenovani zvaničnik iz Obamine administracije.

Na skup će doći predstavnici Evropske unije, kao i generalni sekretar UN Ban Ki-Mun.

Obama će se obratiti skupu u sredu i četvrtak.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Barak Obama,   Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama želi da organizuje globalnu antiterorističku mrežu

Izvor: Blic, 17.Feb.2015

Američki predsednik Barak Obama želi da organizuje međunarodnu mrežu protiv terorizma na predstojećem sastanku o ekstremizmu u Vašingtonu, saopštila je u ponedeljak Bela kuća...Posle napada u Parizu i Kopenhagenu i pogubljenja 21 egipatskog Kopta u Libiji, američka vlada će od utorka do četvrtka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.