Ponedeljak, 16.02.2015.

23:45

Obamina ideja kako protiv terorista

Američki predsednik Barak Obama želi da organizuje međunarodnu mrežu protiv terorizma na predstojećem sastanku o ekstremizmu u Vašingtonu.

Izvor: Beta

Default images

Posle napada u Parizu i Kopenhagenu i pogubljenja 21 egipatskog Kopta u Libiji, američka vlada će od sutra do četvrtka biti domaćin skupa stručnjaka o ekstremizmu.

Obama će, kako navodi Bela kuća, predložiti usredsređivanje na zaustavljanju radikalizacije, regrutovanja mladih za džihad i podsticanja nasilja.

"Želimo da organizujemo veliku mrežu za borbu protiv nasilnog ekstremizma", rekao je neimenovani zvaničnik iz Obamine administracije.

Na skup će doći predstavnici Evropske unije, kao i generalni sekretar UN Ban Ki-Mun.

Obama će se obratiti skupu u sredu i četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: