OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Ruse trese TRAMPOMANIJA, narod slavi inauguraciju novog predsednika Amerike (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Ruse trese TRAMPOMANIJA, narod slavi inauguraciju novog predsednika Amerike (VIDEO)

Iako se Kremlj godinama sukobljava s Vašingtonom, Rusi koji se nadaju da će Donald Tramp doneti promenu u odnosima dve države u petak njegovu inauguraciju obeležavaju slavljem i suvenirima s njegovim likom i imenom.

Vašington je u petak pretvoren u tvrđavu u kojoj se nalazi više od 900 hiljada ljudi, što pobornika, ali i protivnika novog predsednika. U Londonu su aktivisti koji protestuju protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Trampa nosili transparent "Gradimo mostove, a ne zidove" na Tauer Bridžu. Protesti su zakazani za petak i subotu širom zapadne Evrope, a u Rusiji je raspoloženje potpuno drugačije, prenose hrvatski mediji.

Genadi Gudkov, bivši zastupnik i kritičar Putina, ističe kako je Rusijom zavladala "Trampomanija", a državni mediji daju veliki prostor novom američkom predsedniku. Kremlj se nada da će Tramp ublažiti sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima, udružiti se s njima u borbi protiv Islamske države, te umanjiti aktivnost NATO-a uz ruske granie.

Zanatlije u gradu Zlatoustu koji se nalazi istočno od Moskve su u prodaju pustili ograničenu seriju zlatnika i srebrnjaka na kojima piše "Verujemo u Trampa", što aludira na rečenicu "U Boga verujemo" koja se nalazi na američkim novčanicama.



Prodavači tradicionalnih babuški dodali su lutku Trampa u svoju standardnu ponudu uz ruskog predsednika Vladimira Putina, boljševičkog vođu Vladimira Lenjina, sovjetskog diktatora Staljina i bivšeg predsednika Gorbačova.

Jedna prodavnica ruske vojne opreme koja se nalazi nasuprot američkog poslanstva uvela je popust od 10 procenata za njegove zaposlene i američke državljane.

Neki od Trampovih neprijatelja tvrde kako mu je Kremlj pomogao da pobedi na izborima tako što su hakovali njegove političke rivale i širili sramotne informacije o Hilari Klinton. Kremlj odbacuje te optužbe, ali ne krije se zadovoljstvo rezultatima izbora.



- Trampov izbor je stvorio veliki entuzijazam u Rusiji jer su nam njegove tople reči o Rusiji i Putinu stvorile nadu da će prestati da nas napadaju SAD i Zapad - napisao je na društvenim mrežama Sergej Markov, bivši protivputinovski zastupnik.

Trampova inauguracija je za ruske nacionaliste prilika da spoje zabavu i samopromociju.

Konstantin Rikov, bivši zastupnik i jedan od organizatora slavlja, na društvenim mrežama je napisao kako slave prvu fazu "Novog svetskog poretka", "Vašington će biti naš, zaključio je.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   London

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.