Novi trgovinski razgovori između SAD i Kine u oktobru

Izvor: Capital.ba, 05.Sep.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trgovinski razgovori između SAD i Kine u oktobru

PEKING, Kina i SAD su postigli dogovor da početkom oktobra održe trgovinske razgovore u Vašingtonu, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo trgovine. Objava je uslijedila poslije telefonskog razgovora potpredsjednika kineske vlade Lijua Hea sa američkim trgovinskim predstavnikom Robertom Lajtizerom i ministrom finansija Stivenom Mnučinom, navodi se u saopštenju. U razgovoru je učestvovao i guverner kineske centralne banke Ju Gang. Trgovinski timovi dvije zemlje će prije oktobarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << razgovora održati konsultacije sredinom septembra, dodaje se u saopštenju. U tekstu se napominje da su se obje strane složile da preduzmu konkretne korake radi stvaranja povoljnih uslova. Чланак Novi trgovinski razgovori između SAD i Kine u oktobru се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

KINA-SAD, OČI U OČI U OKTOBRU Nova runda pregovora zbog straha od recesije globalne ekonomije

Izvor: Blic, 05.Sep.2019

Zvaničnici Kine i Sjedinjenih Država su se dogovorili da početkom oktobra u Vašingtonu budu održani trgovinski pregovori na visokom nivou, saopštilo je danas kinesko ministarstvo trgovine, usled bojazni da bi eskalirajući trgovinski rat mogao pokrenuti recesiju u globalnoj ekonomiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.