Notari: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa

Izvor: B92, 14.Mar.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Notari: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa

Beograd -- Predsednica Srpskog instituta iz Vašingtona Danijela Sremac, koja je najavljivala kandidaturu za predsednika Republike, prikupila je 888 potpisa.

To je saopštila Javnobeležnička komora Srbije.

Javnobeležnička komora Srbije u saopštenju precizira da je Danijeli Sremac, koja tvrdi da joj nije bilo omogućeno overavanje potpisa podrške birača, odobreno ukupno 77 radnih sati javnih beležnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na osnovu 15 zahteva za overu potpisa koje je kandidatkinja Pokreta "Budućnost Srbije" podnela u periodu od 6. do 11. marta 2017. godine.

Navodi se da se Danijela Sremac seazahtevom za overu potpisa birača obratila javnobeležničkim kancelarijama u Beogradu (opštine Novi Beograd, Obrenovac, Lazarevac i Grocka), Kragujevcu, Kuršumliji, Gornjem Milanovcu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji i Topoli, a da se javnim beležnicima u drugim mestima nije obraćala.

"Javni beležnici overavali su potpise podrške Danijeli Sremac 9, 10, 11. i 12. marta, a za to vreme overeno je ukupno 888 potpisa birača koji su podržali njenu kandidaturu za predsednika Republike Srbije", preciziraju u beležničkoj komori.

Takođe se navodi da je overa potpisa podrške birača obavljana prema redosledu prijema zahteva za overu, pa su tako i Danijeli Sremac, "koja je prvi takav zahtev javnim beležnicima podnela tek 6. marta", overitelji bili na raspolaganju u prvom slobodnom terminu.

Danijela Sremac je ranije saopštila da je odustala od izborne trke i to obrazložila time da joj nije bilo omogućeno da overi više od 17.200 potpisa, jer su je, tvrdi, "notari većinom bojkotovali".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Notari: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa

Izvor: Blic, 14.Mar.2017

Predsednica Srpskog instituta i za Vašingtona Danijela Sremac, koja je najavljivala kandidaturu za predsednika Republike, prikupila je 888 potpisa, saopštila je danas Javnobeležnička komora Srbije...Javnobeležnička komora Srbije u saopštenju precizira da je Danijeli Sremac, koja tvrdi da joj nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.