Utorak, 14.03.2017.

15:55

Notari: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa

Predsednica Srpskog instituta iz Vašingtona Danijela Sremac, koja je najavljivala kandidaturu za predsednika Republike, prikupila je 888 potpisa.

Izvor: Tanjug

Notari: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa
screenshot

To je saopštila Javnobeležnička komora Srbije.

Javnobeležnička komora Srbije u saopštenju precizira da je Danijeli Sremac, koja tvrdi da joj nije bilo omogućeno overavanje potpisa podrške birača, odobreno ukupno 77 radnih sati javnih beležnika, na osnovu 15 zahteva za overu potpisa koje je kandidatkinja Pokreta "Budućnost Srbije" podnela u periodu od 6. do 11. marta 2017. godine.

Navodi se da se Danijela Sremac seazahtevom za overu potpisa birača obratila javnobeležničkim kancelarijama u Beogradu (opštine Novi Beograd, Obrenovac, Lazarevac i Grocka), Kragujevcu, Kuršumliji, Gornjem Milanovcu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji i Topoli, a da se javnim beležnicima u drugim mestima nije obraćala.

"Javni beležnici overavali su potpise podrške Danijeli Sremac 9, 10, 11. i 12. marta, a za to vreme overeno je ukupno 888 potpisa birača koji su podržali njenu kandidaturu za predsednika Republike Srbije", preciziraju u beležničkoj komori.

Takođe se navodi da je overa potpisa podrške birača obavljana prema redosledu prijema zahteva za overu, pa su tako i Danijeli Sremac, "koja je prvi takav zahtev javnim beležnicima podnela tek 6. marta", overitelji bili na raspolaganju u prvom slobodnom terminu.

Danijela Sremac je ranije saopštila da je odustala od izborne trke i to obrazložila time da joj nije bilo omogućeno da overi više od 17.200 potpisa, jer su je, tvrdi, "notari većinom bojkotovali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: