Nojvirt zaustavio Rendžere

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nojvirt zaustavio Rendžere

Nova taktika Vašington Kepitalsa počela je da daje rezultate. Za razliku od ranijih sezona, kada se sve zasnivalo na individualnim akcijama nekih od najvećih talenata u istoriji najbržeg kolektivnog sporta na svetu, u poslednje vreme četa Brusa Bordua zaigrala je drugačije. Jaka odbrana i maksimalna eksplatacija svih igrača, kako u defanzivnim, tako i u ofanzivnim ulogama, na startu plej – ofa im ej donela dve pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << protiv najneugodnijih rivala ove sezone, Njujork Rendžersa.
Posle trijumfa u produžetku prvog meča, oklopnici Vašington Kepitalsa su i u drugoj utakmici prve runde plej – ofa na ledu svog „Verajzon centra“ bili bolji od gostiju iz Njujorka, ovoga puta rezultatom 2:0. Opšte je poznato da čim ekipa ne primi gol, najveće zasluge za trijumf idu na račun golmana. Iako je u prvom meču imao mnogo atraktivnih odbrana, mladi Čeh Mihal Nojvirt tek je u drugom sudaru sa Rendžerima stigao do prvog šut – auta u doigravanjima, ukupno petog u kratkoj karijeri. Uz pomoć saigrača Nojvirt je meč završio sa 22 odbrane.
Osim Nojvirta, na visini zadatka bila su i dvojica iskusnih hokejaša Vašingtona, Džejson Čimera i njegov imenjak Arnot, koji su u Vašington dovedeni tokom regularnog dela sezone, sa ciljem da pomognu mladoj ekipi u borbi za što bolji plasman u plej – ofu. Za samo dva minuta druge trećine, Čimera i Arnot su po jednom pogodili mrežu Henrika Lundkvista, što je uz odbrane raspoloženog Nojvirta bilo dovoljno za pobedu i vođstvo u seriji od 2:0.
Rezultati prve runde plej – ofa, Istočna konferencija: Pitsburg – Tampa bej 1:5 (0:3, 1:1, 0:1) (skor u seriji 1 – 1), Vašington – Njujork Rendžers 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) (2 – 0).
Zapadna konferencija: Vankuver – Čikago 4:3 (1:0, 2:1, 1:2) (2 – 0), Anahajm – Nešvil 5:3 (2:0, 2:1, 1:2) (1 – 1).




Zvezde večeri


o Daniel Sedin (Vankuver) dva gola i asistencija
o Dvejn Roloson (Tampa bej) 35 odbrana
o Mihal Nojvirt (Vašington) 22 odbrane


Kazna zbog hobotnice


Iako praksu bacanja žive hobotnice na led u znak proslave pobede u Detroitu koriste još 1952., odgovorni ljudi u NHL očigledno su rešili da prekinu ovakvu tradiciju. Naime u želji da na tradicionalan način proslave pobedu u prvom meču plej – ofa protiv Finiks Kojotsa, navijači Detroit Red vingsa posle meča na led su ubacili nekoliko hobotnica, ali ceh je platio samo jedan entuzijasta, koji je zbog ovog zadovoljstva na licu mesta morao da plati kaznu od 500 dolara. Da li će i u buduće neko pokušati da poštuje tradiciju saznažemo u danima, koji dolaze.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KHL: Gagarin za Salavat Julajev

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011

Konačno! Iako su u svaku dosadašnju sezonu Kontinentalne hokejaške lige (KHL) ulazili kao najveći favoriti, oklopnici Salavat Julajeva tek su u trećem pokušaju stigli do šampionske titule. U petom meču finala plej – ofa, oklopnici Salavat Julajeva su na ledu svoje „Ufa arene“ sa 3:2 bili...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.