Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

WASHINGTON – Ukupan bruto domaći proizvod (BDP) pet balkanskih zemalja manji je od trenutne vrijednosti kompanije Netflix, pokazuje istraživanja portala How much, koji je usporedio tržišnu kapitalizaciju pojedinih najvećih svjetskih kompanija na američkoj burzi sa BDP-om zemalja u razvoju.

Netflix, jedan od najpoznatijih servisa za online gledanje filmova i serija, vrijedi ukupno 166,38 milijardi dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Tržišna kapitalizacija Netflixa vrijedi više od udruženog BDP-a Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, s obzirom na to da objedinjeni BDP tih pet država ukupno iznosi 149,29 milijardi dolara, piše portal Investitor.me.

Najvrednije kompanije se uglavnom bave tehnološkim ili financijskim djelatnostima, a Microsoft jedini premašuje vrijednost od bilijun dolara.

Visoka tržišna kapitalizacija ovih kompanija dolazi još više do izražaja u poređenju sa BDP-om zemalja u razvoju, naročito istočne Evrope, Afrike i Latino Amerike. Pojedine kapitalizacije su vrijednije i u usporedbi s dosta većim državama, kao što su Argentina i Rusija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2019

Ukupan bruto domaći proizvod (BDP) pet balkanskih zemalja manji je od trenutne vrijednosti kompanije Netflix, pokazuje istraživanja portala How much, koji je poredio tržišnu kapitalizaciju pojedinih najvećih svjetskih kompanija na američkoj berzi sa BDP-om zemalja u razvoju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Izvor: Capital.ba, 02.Avg.2019, 08:01

SARAJEVO, Ukupan bruto domaći proizvod (BDP) pet balkanskih zemalja manji je od trenutne vrijednosti kompanije Netflix, pokazuje istraživanja portala How much, koji je poredio tržišnu kapitalizaciju pojedinih najvećih svjetskih kompanija na američkoj berzi sa BDP-om zemalja u razvoju. Netflix,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.