Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pozvala SAD da ne uvode sankcije „Severnom toku 2“

Nemačka poziva Senat SAD da ne odobri vojni budžet kojim se predviđaju sankcije protiv projekta "Severni tok 2", a Berlin je u kontaktu s Vašingtonom po tom pitanju, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas.
Nemačka: O evropskoj energetskoj politici odlučuje Evropa, a ne SADhttps://t.co/MWAL8Ed1cT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 12, 2019 Predstavnički dom prethodno je odobrio budžet za odbranu za 2020. godinu u dogovoru sa Senatom. Ponovo su obećana sredstva za „suprotstavljanje Rusiji“ u različitim oblastima, a posebno sankcije zbog izgradnje gasovoda "Severni tok 2" i "Turski tok". Sada dokument moraju da odobre Senat i predsednik.
Alternativa za Nemačku: Nemačka vlada kapitulirala pred SAD-om zbog gasovoda „Severni tok 2“https://t.co/4uhjkMZ3tv
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 12, 2019 "Pozivamo Senat da ne sledi ovo (odluku Predstavničkog doma)", prenosi nemački "Handelsblat". Kazao je da ostaje nada da će se sprečiti primena ove odluke. "Smatramo to neprihvatljivim, jer je to pokušaj uticaja na autonomne odluke Evrope. Pregovaramo sa Amerikancima", dodao je Mas. foto: © Gazprom
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.