„Napori SAD da ne dozvole Rusiji da se vrati na Bliski istok doživeli neuspeh“

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2020, 13:58

„Napori SAD da ne dozvole Rusiji da se vrati na Bliski istok doživeli neuspeh“

SAD su se 40 godina trudile da ne dozvole da se Rusija vrati na Bliski istok, saopštio je pomoćnik državnog sekretara SAD za poslove Bliskog istoka Dejvid Šenker.
Međutim, napori SAD su doživeli neuspeh. Na internet-seminaru nemačke Maršalove fondacije u Vašingtonu, Šenker je izjavio da je „prava strateška greška“ prošlog predsednika SAD Baraka Obame „radostan doček Rusije u Siriji“. "Stub američke politike tokom 40 godina je u osnovi bila želja da se Rusi drže što dalje od Bliskog istoka", rekao je Šenker. Šenker je naglasio da je Vašington očekivao da će se Rusija zaglibiti u Siriji. Međutim, to se nije desilo. "Mislili smo, nadali smo se, da će u Siriji doživeti krah... Međutim, Rusija je faktički spasila Asadov režim“, rekao je diplomata.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.