Izvor: S media, 07.Feb.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na molitvenom doručku u Vašingtonu i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović

Predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova, Slobodan Petrović prisustvovao je molitvenom doručku koji u Vašingtonu organizuje predsednik SAD Barak Obama.

Nakon molitvenog doručka predsednik SLS izjavio je da je ohrabren podrškom na koju je naišao kod sagovornika u Vasingtonu i veoma ceni podrsku prijatelja iz SAD koja je od posebne važnosti za aktivnosti koje ima.

Petrović je iskoristio učešće na molitvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << doručku i susreo sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji je podržao procese na Kosovu i proces normalizacije odnosa u regionu na putu ka Evropskoj uniji.

-U razgovorima koje sam u Vašingtonu imao sa državnim sekretarom SAD i uvaženim kongresmenima i senatorima iskazano je veliko interesovanje za sve ono sto radimo na Kosovu kao i puna podrška procesu dijaloga Prištine i Beograda koji se vodi u Briselu. Američka administracija pruža veliku pomoć za razvoj Kosova i srpske zajednice koja živi na Kosovu - izjavio je Petrović.

Boravak u SAD i prisustvo ovom velikom skupu Petrović je iskoristio i za niz sastanaka sa kongresmenima i senatorima iz SAD (Mark Pryor, Eliot Engelom, Dejnom Rorabeherom, Tedom Poom, Mark Flemin....)

Petrović nastavlja posetu SAD najavljenim posetama State Departament gde će izmedju ostalih imati i sastanak sa Jonathan Moore, direktorom kancelarija za jugoistočnu evropu Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.

(S media)

FOTO: SLS
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Podrška SAD posebno važna

Izvor: Danas, 07.Feb.2013

Predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović prisustvovao je juče Molitvenom doručku, koji je u Vašingtonu organizovao predsednik Barak Obama. Petrović se tom prilikom susreo s državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, koji je podržao procese na Kosovu i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.