NHL: Šampion pao, Lučić 2x

Izvor: B92, 29.Jan.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: Šampion pao, Lučić 2x

Protekle noći u NHL ligi odigrano je devet mečeva, a u centru pažnje bile su porazi Anahajma i Čikaga, te dvostruki strelci Milan Lučić i Aleksandar Ovečkin.

Srpski hokejaš je bio dvostruki strelac u ubedljivom trijumfu Bostona nad Floridom 6:2. Rus je sa takođe dva gola nosio Vašington do 5:4 posle produžetka u Bafalu.

Daksi iz Anahajma su neočekivano poraženi od Minesote 4:2, dok je Čikago pao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kalgariju 5:4 posle produžetka. Ubedljivi su bili Filadelfija, Montreal, Sent Luis i Finiks.

Ovečkin je briljirao u pobedi Kapitolsa jer je uz dva gola imao i dve asistencije, ali je junak pobede ipak bio Majk Grin koji je nakon dva proigravanja bio strelac pobedonosnog gola.

Lučić je uz Dejvida Krejčija koji je bio strelac i dvostruki asistent bio najzaslužniji za novi trijumf Bruinsa u TD Gardenu. Sa ekspresnih 4:0 razbijeni su Pantersi, koji se na trenutak vraćaju u igru sa dva gola, ali ipak odlaze na Florisu da -4.

Neprijatno iznenađenje priredio je Anahajm koji nije imao rešenja za golmana vajlda Darsija Kumpera koji je zaustavio 31 šut domaćina, a sve u veliku pobedu tima iz Mineapolisa pretvorio Zek Persi golom uz dve asistencije.

Ti Džej Brodi je doneo trijumf Kalgariju nad Čikagom u produžetku. Šampion je u poslednjihsedam minuta izborio dodatni period, ali su Mikael Baklund sa dva gola i Met Stajan golom i asistencijom iskoristili sve propuste najboljeg tima lige.

NHL, rezultati:

Boston – Florida 6:2

Toronto – Tampa 3:2

Filadelfija – Detroit 5:0

Kolumbus – Otava 2:3

Bafalo – Vašington 4:5 pp

Montreal – Karolina 3:0

Sent Luis – Nju Džersi 3:0

Vinipeg – Nešvil 3:4

Finiks – Los Anđeles 3:0

Kalgari – Čikago 5:4 pp

Anahajm – Minesota 2:4

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NHL: Šampion pao, Lučić 2x

Izvor: B92, 29.Jan.2014

Protekle noći u NHL ligi odigrano je devet mečeva, a u centru pažnje bile su porazi Anahajma i Čikaga, te dvostruki strelci Milan Lučić i Aleksandar Ovečkin...Srpski hokejaš je bio dvostruki strelac u ubedljivom trijumfu Bostona nad Floridom 6:2. Rus je sa takođe dva gola nosio Vašington do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.