Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 29.01.2014.

11:23

NHL: Šampion pao, Lučić 2x

Protekle noći u NHL ligi odigrano je devet mečeva, a u centru pažnje bile su porazi Anahajma i Čikaga, te dvostruki strelci Milan Lučić i Aleksandar Ovečkin.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski hokejaš je bio dvostruki strelac u ubedljivom trijumfu Bostona nad Floridom 6:2. Rus je sa takođe dva gola nosio Vašington do 5:4 posle produžetka u Bafalu.

Daksi iz Anahajma su neočekivano poraženi od Minesote 4:2, dok je Čikago pao u Kalgariju 5:4 posle produžetka. Ubedljivi su bili Filadelfija, Montreal, Sent Luis i Finiks.

Ovečkin je briljirao u pobedi Kapitolsa jer je uz dva gola imao i dve asistencije, ali je junak pobede ipak bio Majk Grin koji je nakon dva proigravanja bio strelac pobedonosnog gola.

Lučić je uz Dejvida Krejčija koji je bio strelac i dvostruki asistent bio najzaslužniji za novi trijumf Bruinsa u TD Gardenu. Sa ekspresnih 4:0 razbijeni su Pantersi, koji se na trenutak vraćaju u igru sa dva gola, ali ipak odlaze na Florisu da -4.

Neprijatno iznenađenje priredio je Anahajm koji nije imao rešenja za golmana vajlda Darsija Kumpera koji je zaustavio 31 šut domaćina, a sve u veliku pobedu tima iz Mineapolisa pretvorio Zek Persi golom uz dve asistencije.

Ti Džej Brodi je doneo trijumf Kalgariju nad Čikagom u produžetku. Šampion je u poslednjihsedam minuta izborio dodatni period, ali su Mikael Baklund sa dva gola i Met Stajan golom i asistencijom iskoristili sve propuste najboljeg tima lige.

NHL, rezultati:
Boston – Florida 6:2
Toronto – Tampa 3:2
Filadelfija – Detroit 5:0
Kolumbus – Otava 2:3
Bafalo – Vašington 4:5 pp
Montreal – Karolina 3:0
Sent Luis – Nju Džersi 3:0
Vinipeg – Nešvil 3:4
Finiks – Los Anđeles 3:0
Kalgari – Čikago 5:4 pp
Anahajm – Minesota 2:4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

74 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu