NEĆEMO OKLEVATI... Oglasio se Bajden posle napada na Hute: Evo koje zemlje učestvuju u akciji zajedno sa SAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 09:13

"NEĆEMO OKLEVATI..." Oglasio se Bajden posle napada na Hute: Evo koje zemlje učestvuju u akciji zajedno sa SAD!

Nižu se reakcije zvaničnika nakon napada udruženih snaga pod vođstvom Vašingtona na jemenske pobunjenike

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da su SAD i Velika Britanija, uz podršku Australije, Bahreina, Kanade i Holandije, izvele napade na lokacije u Jemenu koje koriste jemenski pobunjenici Huti, saopštila je Bela kuća.

Bajden je rekao u četvrtak da su ti napadi direktan odgovor na napade Huta na međunarodne trgovačke brodove u Crvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moru.

Huti su u napadima prvi put u istoriji koristili protivbrodske balističke projektile, naveo je Bajden.

Prema njegovim rečima, napadi Huta ugrozili su američko osoblje, pomorce, civile, partnere SAD, kao i međunarodnu trgovinu i slobodnu plovidbu. Bajden je rekao da neće oklevati da preduzima dalje mere za zaštitu ljudi i slobodne komercijalne plovidbe, preneo je Rojters.

Američki i britanski udari na Jemen imali su za cilj vojne kapacitete Huta i nastojali su da izbegnu kolateralnu štetu, a akcije Huta predstavljaju pretnju SAD i celom svetu, rekli su američki zvaničnici.

UGC from Yemen purportedly shows explosions in Hodeidah#Yemen #War #Houthi #US #UK #Military #Explosion #Hodeidah #UGC pic.twitter.com/pac03ELF9R

— Daily News World (@DailyNewsWorld7) January 12, 2024

Potvrdili su da su udari izvedeni iz aviona, brodova i podmornica. Za napade su korišćene rakete tipa "tomahavk" lansirane sa brodova i iz borbenih aviona, a ciljevi su bili logističke centri Huta, sistemi PVO i skladišta oružja, navodi Rojters.

Video moments before America bombed an area in Yemen.

If a normal person sees an explosion, he runs away.

Yemeni person:#Yemeni #Yemen #Houthi #GazaGenocide #RedSea pic.twitter.com/NblRHAFTVD

— inaya bisma (@inaya_bisma) January 12, 2024
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO SU HUTI i zašto napadaju brodove na Crvenom moru? Jemenski pobunjenici zajedno sa Hezbolahom i Hamasom čine "osovinu otpora" koje predvodi Iran

Izvor: Blic, 12.Jan.2024

SAD i Velika Britanija izvele su velike vazdušne napade na ciljeve u Jemenu zbog napada Huta na teretne brodove u Crvenom moru. Huti su pobunjenička grupa koju podržava Iran i koja kontroliše veći deo Jemena. Američki predsednik Džo Bajden rekao je da su američka i britanska vojska, uz podršku...

Nastavak na Blic...

Zašto su Amerikanci i Britanci izveli napade na Hutije u Jemenu?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jan.2024

SAD i Velika Britanije izvele su zračne napade na dijelove Jemena koje kontrolira pobunjenički Huti pokret. Naveli su da je to odgovor za napade na međunarodne brodove u Crvenom moru. U znak podrške Hamasu Huti ne dozvoljavaju prolazak brodova ka Izraelu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.