Oglasila se Bela kuća: SAD ne žele rat, ali...

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 21:19

Oglasila se Bela kuća: "SAD ne žele rat, ali..."

SAD ne žele rat sa Jemenom, ali neće oklevati da preduzmu dodatne akcije kao odgovor na napade Huta u Crvenom moru, saopštila je danas Bela kuća.

"Nismo zainteresovani za rat sa Jemenom. Nismo zainteresovani za sukob bilo koje vrste ovde" rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi novinarima, a prenosi Rojters.

On je dodao da sve što je predsednik SAD Džozef Bajden radio bio je pokušaj da spreči bilo kakvu eskalaciju sukoba, uključujući napade tokom noći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
SAD i Velika Britanija izvele su preko noći desetine vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, u kojima je stradalo najmanje pet boraca jemenske militantne grupe.

Huti, koji imaju podršku Irana, prethodnih nedelja su napadali brodove na važnim plovnim putevima i ispalili bespilotne letelice i projektile prema samom Izraelu.

Član politbiroa Huta Mohamed Ali el Buhaiti izjavio je danas da će jemenska militantna grupa napasti brodove koji su povezani sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novo upozorenje SAD Hutima: "Ne želimo rat, ali nećemo oklijevati"

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2024

VAŠINGTON - SAD ne žele rat sa Jemenom, ali neće oklijevati da preduzmu dalje akcije kao odgovor na napade pobunjeničke grupe Huti u Crvenom moru, saopštila je Bijela kuća.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.