NA SPISKU NEMA SRBIJE: Amerika se hvali kako je obuzdala Rusiju i druge otpadničke države

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 23:36

NA SPISKU NEMA SRBIJE: Amerika se hvali kako je obuzdala Rusiju i druge "otpadničke" države

Vašington nas ne smatra otpadnikom iako svim silama pokušava da nas posvađa sa Moskvom, i preuzme region

Šef Pentagona, Mark Esper, saopštio je o uspešnom "obuzdavanju" Rusije tokom prve godine njegovog mandata.

- Tokom protekle godine, ministarstvo odbrane obuzdalo je agresivne akcije koje su počinile otpadničke zemlje kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Severna Koreja i Iran, kao i bliske njima kao što su Rusija i Kina - rekao je Esper u saopštenju objavljenom na internet stranici američkog ministarstva.

Kao primere drugih uspeha on je naveo ili podržao protivterorističke operacije koje su rezultirale eliminacijom desetina ključnih terorista s bojnog polja, kao i zadržavanjem slobode plovidbe i trgovine u spornim vodama u Persijskog zaliva i Južnom kineskom moru.

Mark Esper se nalazi načeli Ministarstvoa odbrane SAD od 23. jula prošle godine, a pre toga bio je sekretar američke vojske.

Na spisku nema Srbije, Vašington nas ne smatra otpadničkom zemljom iako svim silama pokušava da nas posvađa sa Moskvom i Rusiju izbaci iz našeg regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.