Mladi Amerikanci veruju u ljubav do kraja života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Amerikanci veruju u "ljubav do kraja života"

VAŠINGTON -

Najnovija studija američkih stručnjaka pokazala je da 86 procenata mladih u SAD očekuje da će njihov brak trajati ceo život, iako se polovina svih brakova u Americi završi razvodom.

Studija Univerziteta Klark pokazala je i da 57 procenata Amerikanaca starih između 18 i 29 godina smatra da je pogrešno da dvoje budu seksualno intimni ako nisu u emotivnoj vezi.

Kako prenosi AF, 73 procenta od 1.029 ispitanika iz SAD veruje da parovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba da se venčaju pre nego što se dete rodi.

Profesor psihologije na Klarku, Džefri Džensen Arnet smatra da rezultati studije pokazuju koliki su mladi Amerikanci optimisti kada je reč o braku.

"Oni rastu uz saznanje da se polovina brakova završi razvodom, ali gotovo svi očekuju da će biti među onom polovinom koja se ne razvede", rekao je Arnet o studiji koju je univerzitet u Vorčesteru, Masačusets, sproveo telefonom i preko interneta.

"Danas, oni čiji su se roditelji razveli najčešće su odlučni da izbegnu razvod, iako statistički gledano imaju velike šanse da i sami završe razvedeni", dodao je on.

Studija je pokazala i da 61 procenat mladih Amerikanaca očekuje da će morati da se odrekne nekih ciljeva u karijeri kako bi imali porodičan život kakav žene. Zanimljivo je da sličan stav imaju i žene i muškarci.

"Tradicionalno, žene su mahom bile te koje su karijeru žrtvovale za porodicu", kaze Arnet. "Ova nova otkrića pokazuju da bi ovo moglo da se promeni među mlađom generacijom u korist ravnopravnije preraspodele porodičnih dužnosti".

Među onima koji su učestvovali u studiji, 23 procenata je u braku, 10 procenata živi sa partnerom, a 22 procenta je "u bliskoj vezi". Njih 29 posto trenutno nije u vezi.


Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.